La Teresa, la mare de la Sara de Llum i Ombres (P4), ens descobreix el seu secret culinari més ben guardat quan la Sara li demana xocolata a totes hores..
A la Sara, com a moltes nenes i nens, li encanta la xocolata. En menjaria a totes hores, i de totes les formes possibles. Una de les maneres que més li agrada és la “nocilla”. Però clar, no és un producte del que se’n pugui abusar, tot i que les ganes hi són..J
Feia dies que donava voltes a com podia trobar un substitut que fos semblant i igual de bo. Havia sentit a parlar de la crema de garrofa, però les que havia provat no s’acostaven al gust del cacau ni de lluny (a part del seu preu considerablement més alt).
M’agrada cuinar i experimentar coses noves, sovint estic tafanejant per internet i les seves inacabables pàgines de receptes de cuina, i en una hi vaig trobar la solució: aquesta crema de garrofa!
Com podeu veure, només porta avellanes, farina de garrofa, oli d’oliva, una mica de vainilla, llet (de vaca o vegetal) i mel. Tot molt a mà i súper fàcil de preparar. La vam fer juntes amb la Sara i el resultat és espectacular. Bàsicament té gust d’avellanes, i recorda molt el d’una altra crema de cacau prou comercial (Nute...)
La Sara n’està encantada. I jo estic tranquil·la i feliç veient-la disfrutar.
Us deixo aquí la recepta i algunes fotos sobre el procés. Bon profit!
INGREDIENTS
150 g d’avellanes (poden ser altres fruits secs, però nosaltres hem preferit només avellanes)
3 cullerades soperes de farina de garrofa (aquí a Mataró només la vaig trobar al Veritas)
2 cullerades d’oli d’oliva
1 cullerada sopera gran de mel (depenent de si sou molt dolços no ...)
Llet (nosaltres la vam posar de vaca, però també es pot fer amb qualsevol varietat vegetal)
Extracte de vainilla (opcional)
PREPARACIÓ
Posem les avellanes a la màquina de triturar i piquem a la màxima potència.
Hem d’estar-hi una bona estona, i quan veiem que comença a treure l’oli que contenen els fruits secs i es vagi formant una pasta, hi afegim la farina de garrofa, l’oli, la mel, la vainilla i un rajolí de llet.
Tornem a processar fins que la barreja sigui homogènia i comprovem si està molt espessa o no. Afegim, aleshores, més llet o beguda vegetal, segons com vulguem la textura final. Tornem a barrejar i, si cal, hi afegim més llet.
Una vegada llesta, aboquem la crema en un pot...
... I ja ens podem delectar escurant el recipient on ho hem preparat... MMMMMM!!!
Guardem la crema de garrofa a la nevera. A nosaltres no ens dura més de 10 dies, perquè ens l’acabem abans! Però crec que es deu conservar almenys 2 o 3 setmanes, si aconseguiu contenir-vos.
Que us llepeu els dits!
Teresa (Dibuixada per la Sara)