ANEM A CAN PARCALA

La finca de Can Parcala és propietat de la Fundació Alsina i Arenas i Baum de Bernis que, coneixedora de la tasca que realitzem a la Fundació el Maresme amb el col·lectiu de persones amb discapacitat intel·lectual, va cedir gratuïtament la finca per tal que puguem desenvolupar-hi activitats pedagògiques, apícoles, agrícoles, forestals, ramaderes i d’altres activitats de lleure, destinades sempre a millorar l’atenció i la integració laboral de les persones amb discapacitat intel·lectual del Maresme.

 Una de les activitats que desenvolupen és l'aula apícola, que permet que els nens, nenes i professors/es de les escoles anem a fer tallers i aprendre sobre aquest màgic món de les abelles. A Can Parcala t'ensenyen: com tractar les abelles, com és l'uniforme que hem de portar per apropar-nos a les abelles i com s'ha de posar, com viuen les abelles, també ens han ensenyat com fer una espelma de cera, i ens van explicar, a part del procès de la pol·linització, que les abelles poden fer mel amb diferents gustos i colors, etc.

Can Parcala està situat a Cabrera de Mar, concretament a dalt d'una montanya, és per això que vam anar caminant des de l'escola.

Mentre caminavem i estavem a punt de arribar a Can Parcala vam trobar abelles mortes i abelles pol·linitzant flors.

Quan vam arribar vam esmorzar i ens vam dividir per classes: la classe Història per una banda i la classe Atelier per l'altra. Una va anar a veure les abelles i es van posar l'uniforme, i l'altre va anar a fer una espelma de cera i un experiment amb uns osets de gominola, que consistia en ficar-te la gominola a la boca i tapar-te el nas per adonar-te que amb el nas també podem percebre els gustos. Desprès les classes es van intercanviar, una va anar a veure les abelles i l'altre a fer els experiments.

Amb aquesta excursió vam aprendre que, les abelles s'han de cuidar perquè són molt importans en el nostre cicle de vida, ja que sense elles no hi hauria menjar, ni oxígen i per tant nosaltres no podriem viure. També vam veure que les abelles surten del rusc quan detecten fum perquè pensen que la seva casa s'està cremant. A més a més, vam conèixer que si portem alguna cosa negra les abelles s'espanten pensant que nosaltres som osos que els hi podem treure la mel.