Resum del Ier Fòrum de les Famílies i l'Educació de Catalunya.

El passat 24 de maig, en el marc del I Fòrum de les Famílies i l’Educació de Catalunya, les famílies varen posar de manifest que la seva presencia i tasca a les escoles catalanes és un fet, i que sense la seva implicació el sistema educatiu actual no seria el mateix. Les famílies de l'escola Joan Coromines van estar representades pel Jordi i l'Anna.

Podeu veure el video de la trobada aquí

La trobada va ser tot un èxit amb més de 200 participants i amb l’assistència de mitjans de comunicació que agafaren de primera ma el testimoni de compromís i voluntat de les famílies amb l’educació. El Fòrum incorporava tallers amb bones pràctiques d’AMPA a Catalunya encaixades en 5 eixos: famílies i qualitat educativa, serveis per la conciliació i l’equitat, democràcia a l’escola, l’AMPA escola de valors i famílies, escola i entorn. Els tallers van ser l’espai de reflexió i debat sobre el que poden arribar a fer les famílies juntes i amb voluntat de millora, i sobre el potencial futur que poden arribar a assolir.

La sessió plenària posterior va servir per presentar el “Llibre Blanc de la participació de les famílies a l’escola”, fruit de dos anys de recerca i d’un procès participatiu amb dos centenars de famílies fet per “Famílies amb veu”. Un plenari que va estar protagonitzat per les pròpies famílies i en el que 5 mares/pares van fer lectura del decàleg de les famílies i l’educació que ha de ser el referent de l’agenda de futur de les famílies a mig termini.