COROFESTA FI DE CURS 2017.. QUANTES NOVETATS!!

Aquest any la Corofesta de benvinguda de l'escola va ser un dissabte a la tarda i va començar amb els tallers, que van tenir gran èxit. Mireu les meravelles que van fer els nanos amb les super bombolles de sabó.. també van gaudir marcant gols, fent xapes, i com sempre, amb els clàssics pesca-ànecs, folrant lletres amb papers de colors,..

 

 

 I una bona estona després, van iniciar els parlaments per acomiadar als grups de 6è, Cinema i Invents.

La Maria, la directora de l'escola, els va dedicar aquestes paraules:

"Aquest curs m'ha passat volant, però no en va. Han passat coses, moltes coses. Vivències i experiències de tot tipus. Ara bé, em sembla que hi ha un grup d'alumnes que han viscut aquest curs d'una manera molt especial, sobretot aquests últims dies. Són els nois i noies de 6è. sou la  promoció de l'escola, estic contenta de veure que les promocions que van sortint són cada vegada més nombroses i que viviu bé la transició cap als instituts. Això vol dir que no us veureu tant com fins ara, però estic segura que els vincles iels amics que heu fet al Coromines perduraran en el temps perquè compartiu un sentiment de pertinença fort.Famílies, gràcies per la vostra confiança i fidelitat fins i tot en els moments difícils que com a tot arreu també els hem tingut. Gràcies per valorar positivament el projecte educatiu de l'escola, el repte pedagògic que hem volgut compartir amb vosaltres i els vostres fills. Gràcies per defensar el projecte participatiu d'aquesta comunitat d'Aprenentatge fent de voluntaris als espais, als grups interactius, a les creatives, a les sortides, ajudant-nos a portes obertes, formant part d'alguna comissió o assistint a les assemblees i donant la vostra opinió. Perquè us sentiu vostre l'escola, sentiu que formeu part d'aquesta comunitat que ha anat creixent a poc a poc. Sempre formareu part de la història d'aquesta escola i a les famílies que avui també us diem adéu, dir-vos que sentim una gran pèrdua. Només hi ha una cosa que em sap greu, que no hàgiu pogut viure la consolidació de l'escola a un nou edifici. En nom de tots els mestres, us desitgem molta sort en la nova etapa que inicieu i que com a comunitat restem oberts a col·laboracions dels alumnes i les famílies. El curs que ve, més i millor."

I després, en nom de les famílies, va parlar la Ita Puig, amb aquestes paraules tan sentides:

"Avui és un dia molt especial, és un dia de ritual. Les noies i els nois de 6è tanqueu una llarga etapa de 9 anys (Com si fos el final d'un llarg embaràs abans de continuar sortint al món) Des la meva perspectiva l'escola no ho és tot, perquè les persones creixem sobretot damunt les nostres arrels que són el pare i la mare i tot l'entorn familiar. I com els arbres, agafant la força de la terra a través d'aquestes arrels, creixem sempre amunt buscant la llum. A vosaltres us imagino com un jardí divers, cada u té una forma i un esperit diferent, particular, genuí. I sota aquest jardí veig els vostres pares i les vostres mares i tota la vida que us arriba d'ells. En aquesta imatge del jardí, l'escola també ha tingut un rol important... seria com els elements.. a vegades el sol, a vegades la pluja, a vegades el vent.. que també ajuden en el creixement.
I jo soc una apassionada d'aquesta escola, no me'n puc amagar. Perquè sento que és i ha estat per vosaltres un element que us ha donat molta força. Que ha intentat respectar aquesta naturalesa particular de cada u de vosaltres.
Perquè des de petits us ha acompanyat a comprendre la realitat que us envoltava, a aprendre jugant, descobrint, imitant l'entorn, construint, tocant, experimentant.
Perquè heu entrat en el món de les paraules explicant les vostres experiències més significatives i això ho ha fet apassionant.

Perquè la forma d'ocupar l'espai ha estat en una rotllana, en la qual cadascú tenia el seu lloc.

Perquè us ha acompanyat a ser conscients dels vostres aprenentatges, de les vostres fortaleses i de les vostres mancances.

Perquè heu après a treballar en equip i que dels interessos particulars en sortissin projectes comuns.

En la mesura del possible, cadascú de vosaltres heu estat el centre del vostre propi aprenentatge i això és quelcom que ja teniu, que té molt de valor,

Perquè heu après a escoltar el què necessitàveu, heu pogut expressar el què sentíeu, i aquests són recursos molt potents per viure la vida.

Jo, com a mare, agraeixo a l'escola i a tots i totes les vostres mestres, aquest acompanyament i reconec que jo també he crescut amb aquesta experiència. El fet que avui tota la comunitat estigui aquí per acomiadar-vos i donar-vos els millors desitjos és un REGAL que tanca el cercle, com en un bon ritual.

Us desitjo de tot cor que mantingueu aquest esperit propi de cadascú i que continueu pel vostre camí amb la motxilla plena de tota aquesta experiència i el reconeixement dels vostres aprenentatges.

 

Des de l'AFA, la nostra presidenta, la Lara Navarro, també els va recordar que iniciaven un nou camí amb tota una gran motxilla farcida d'aprenentatge que han adquirit. Els va dir "Recordeu que sempre que l'heu anat omplint de moltes coses i totes les heu après de forma conjunta." I els va donar un consell: "Utilitzeu tot aquests coneixements i recursos perquè els vostres pensaments us facin una mica més lliures. Que sigueu molt feliços i que el futur us necessita amb el cap ben despert"


Aquestes paraules van fer escapar algunes llàgrimes, per l'emoció i l'enyor prematur..

Però a continuació va començar la festa grossa!! Es va presentar en Joanet!! Després de tants mesos de feina, en Joanet ja estava acabat i preparat per la seva presentació "en societat" !El nostre nan va aparèixer acompanyat pels TXITOM en la seva presentació a la escola, la Lara ens deia: "Avui tenim un nou membre a la nostra comunitat que es diu Joanet i que esperem que sigui el primer d'una gran família. Aquest membre ha estat engendrat durant aquest curs a una petita aula de P5, un espai on els nens i nenes l'han anat modelant fins que el fill pròdig ja és aquí. De ben segur que ens farà passar estones molt agradables i que aquest any et podrem presentar pels carrers de Mataró. Us presento el nan JOANET, un petit trapella amb moltes ganes d'aprendre, de passar-s'ho bé i amb la mentalitat de lliure pensador. BENVINGUT" 


Els TXITOM també era el primer dia que apareixien a l'escola, aquest grup s'ha creat com a grup d'extra-escolars d'adults a partir de pares i mares empesos per la barreja engrescadora de Música, soroll, ritme, coordinació, vergonya, grans dosis d'humor, moltes rialles i solidaritat. ..I ens volen transmetre que seran els joglars en èpoques modernes.. Tocaran per l'escola, per esdeveniments solidaris, per actes de carrer, de festes, per reivindicar-nos i fer soroll..

La seva idea és que la comunitat en gaudim, hi participem i hi col·laborem sempre que puguem i vulguem.


La Lara acabava amb "Ara no només ens coneixeran per aprendre sense llibres, per aprendre jugant, perquè les iaies vinguessin a pelar la fruita, perquè famílies "participessin activament" en espais i grups interactius, i per moltes d'altres coses de les que ens podem sentir orgullosos d'haver generat un Espai a Mataró tan singular. Ara també ens coneixeran per ser molt més visibles i molt més sorollosos!!!!"

 

Després vam fer un sopar de germanor, i ballaruga amb la Coropanda, que ja comença a ser un clàssic,.. aquesta vegada tocant cançons d'adults i amb una estrella convidada..

 


Ho vam passar molt rebé!!
Gràcies a tots per la seva participació i a la comissió de festes per la seva organització!!