Aquest any celebrem la festa de la interculturalitat del barri a la nostra escola!

 

 

Anys anteriors aquesta festa s'havia fet a les escoles Anxaneta i Montserrat Solà i la valoració que se'n va fer va ser molt positiva així que l'any passat des la comissió de Benestar es va pensar que es podria fer de manera conjunta les tres escoles i de manera rotativa, així també fèiem barri!

  Aquesta activitat també s'emmarca en el programa del Maig Intercultural que promou l'Ajuntament de Mataró, així surt al programa

  

 

Els objectius de la festa són conèixer i donar a conèixer aspectes de les diferents cultures que formen l'escola i visibilitzar el contacte entre cultures, promoure el sentiment de pertinença de totes les famílies a l'escola independentment del seu origen, fomentar la participació de totes les famílies i millorar la convivència i cohesió a l'escola i al barri.

 

I es faran moltes activitats! Paradetes de menjars i begudes típiques dels diferents països de les famílies de les escoles, racons amb activitats diverses: Jocs tradicionals, contes, tallers de diferents balls, taller d'escriptura en diferents grafies i llengües, taller de portadors de gegants i nans.. hi haurà un espai d'intercanvi d'experiències i coneixements, un espai amb cançons dels diferents països,..

 Ja ens han avançat la seva participació les famílies de les classes de català que es fan a l'escola, que faran danses africanes amb els seus vestits típics, famílies de Guinea Conakry i de Gambia que faran un taller de percussió africana i un taller de com portar els bebès lligats, famílies del Marroc, que faran diferents tipus de menjar i ens ensenyaran jocs amb la corda elàstica, famílies de França que faran Quiches amb diferents ingredients, també d'andalusia que faran taller de sevillanes, de Mèxic, de Brasil i de Portugal...

 

Vaja, una volta al món ben a prop de casa.. De ben segur que descobrim coses de la manera de viure de les famílies de l'escola que no ens podíem ni imaginar..

 

No us ho podeu perdre, pot ser un dia molt especial, interessant i divertit!! Us hi esperem!